Thijs Borsten

Theater

WEG VAN SPANJE
tributo a Joan Manuel Serrat
Flamenco Connection
Na zijn succesvolle muzikale reizen Weg van Cuba en Weg van Kaapverdië komt Thijs Borsten nu met de voorstelling Weg van Spanje.
Centraal staat de Argentijns/Nederlandse flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba.
Erminia is geboren en getogen in Spanje, het land waar haar Argentijnse vader als politieke vluchteling naartoe was uitgeweken. In 1998 vestigde Erminia zich in Nederland, het land van haar moeder, en ontmoette ze flamencogitarist  Arturo Ramon met wie zij inmiddels haar leven en het podium deelt.
Samen met Arturo en Thijs reist Erminia in beeld en geluid door haar geboorteland en haalt  daarbij de meest bijzondere en muzikale herinneringen op.

De Spaanse singer-songwriter Joan Manuel Serrat is voor Erminia, net als voor vele andere Spanjaarden, een grote inspiratiebron. Zijn liederen hebben Erminia’s muzikale ontwikkeling onmiskenbaar gevormd en beïnvloed. Met haar pure en schitterende stem zal Erminia tijdens de voorstelling een eerbetoon brengen aan het repertoire van Serrat.

Erminia Fernández Córdoba - zang
Arturo Ramón - flamencogitaar
Thijs Borsten - piano
Jasper Verburch - techniek

DE UITDAGING
De Uitdaging is een muzikaal concept van Thijs Borsten waarmee hij al een aantal seizoenen met succes de podia in Nederland bezoekt.
Thijs nodigt twee uiteenlopende artiesten uit om DE UITDAGING met elkaar aan te gaan. Gezamenlijke drijfveren als liefde, heimwee, angst en verdriet zijn de thematische aanknopingspunten voor onverwachte muzikale performances!
Aan de hand van verrassende vragen in verschillende rondes daagt Thijs Borsten zijn gasten uit het mooiste uit zichzelf en de ander te halen.

Tania KrossIn 2015 is het de beurt aan bekende artiesten die hun sporen verdiend hebben. Thijs nodigt Tania Kross (zie foto), Ernst Daniel Smit, Mathilde Santing en Giovanca uit voor een muzikale ontmoeting met artiesten uit Zuid-Europa en Afrika. waarbij alle grenzen vervagen en zij samen tot iets moois zullen komen.
Binnen een bestek van anderhalf uur zullen de gasten zo dicht bij elkaar zijn gekomen dat het concert besloten kan worden met een duet waarin beide stijlen zich verenigen.

De Uitdaging biedt een avond vol muzikale passie, verrassing en verbinding.
De solisten worden begeleid door bassist Xander Buvelot, drummer Arno van Nieuwenhuize en Thijs Borsten op piano/gitaar.

Kijk op de voorpagina voor actuele speeldata of bezoek www.deuitdaging.org

WERELDCONCERT VOOR KINDEREN
Trapperdertrap gaat samen met de Antilliaanse zangeres Izaline Calister en zanger/gitarist Neco Novellas uit Mozambique op zoek naar de gekste en mooiste liedjes van de hele wereld.

Izaline CallisterIzaline (ook wel de koningin van Curaçao genoemd) komt hopelijk weer in de mooiste jurk die zij ooit droeg op de mooiste praalwagen tijdens het carnaval in Curaçao, en misschien danst ze de tumba of de tambu.

Neco kan de gekste geluiden nadoen, en zingt zowel klassiek als Afrikaans. Zo heeft hij een liedje gemaakt over een trein en als je je ogen dicht doet dan hoor je de trein uit Afrika zo het theater binnen rijden.

Peer de Graaf stelt muzikale vragen als: Hoe zingen en dansen de kinderen in Afrika? Welke liedjes leren de kinderen in Curaçao op school? Wat zingen de Russische kinderen als ze het koud hebben. Waar ligt Knollenland en hoe
klinkt dat? Izaline, Neco en Peer zingen de verhalen met antwoorden, Thijs speelt piano en Zoumana Diarra speelt op zijn Afrikaanse harp.

Band

FLAMENCO CONNECTION
Featuring Erminia Fernández Córdoba

De Flamenco Connection is een initiatief van pianist/producer Thijs Borsten. Samen met drummer Arno van Nieuwenhuize en bassist Xander Buvelot zoekt Thijs uitdagende en swingende combinaties.

In deze band dagen Thijs, Arno en Xander het Flamenco-duo Arturo Ramón en Erminia Fernández Córdoba uit. Samen met gitarist/producer Arturo Ramón produceerde en arrangeerde Thijs de muziek.

AFRICAN CONNECTION II
Featuring Sinna Casita & Mola Sylla

Thijs Borsten heeft voor het project The African Connection II een band samengesteld met als smaakmakers de Spaans/Marokkaanse zangeres Sinna Casita en de Voice of Senegal Mola Sylla.

De combinatie van de pure zang van Mola Sylla en het soulvolle geluid van Sinna Casita met haar hip-hop raps en rouwe R&B stem, ondersteund door de Afrikaanse beat en blazers, is een ware sensatie.

De African Connection is de aanrader voor ieder festival!

Mola Sylla - zang, Sinna Casita - zang, Moussé Pathé Mbaye - percussie, Arno van Nieuwenhuize - drums, Xander Buvelot - basgitaar, Stefan Blankestijn - gitaar, Leo Janssen - saxofoon, Louis Lanzing - trompet, Thijs Borsten - keyboards.