Thijs Borsten

Voorstellingen

SANTING IS COMING TO TOWN
Kerstconcerten 2017 Santing is coming to townLaat u een avond meevoeren in beeld en geluid op de mooie stem van Mathilde Santing. De Christmas Carols zoals we ze kennen van Frank Sinatra, Dean Martin en Ella Fitzgerald werden door Thijs Borsten verrassend gearrangeerd. Aanvullend op de Kerst-cd Santing is Coming to Town presenteren Mathilde en Thijs een uniek kerstconcert waaraan iedereen zich kan opwarmen. Buiten de hartverwarmende klassiekers wordt het publiek getrakteerd op oud en nieuw materiaal. Schrijf uw muzikale kerstwens op, hang hem in de kerstboom op het podium en wie weet laat Mathilde uw wens in vervulling gaan!

Mathilde Santing - zang
Thijs Borsten - piano
Maarten van der Grinten - gitaar

THIJS BORSTEN PRESENTEERT: DE UITDAGING 2018
"Het plezier spat van het toneel af!" – AD
Thijs Borsten en Tania Kross over De Uitdaging seizoen 7:

Muzikale confrontatie en verbinding: dat is De Uitdaging van Thijs Borsten!
In het voorjaar van 2018 daagt gastheer en pianist Thijs Borsten de volgende artiesten uit:
Lilian Vieira & Arnold Veeman
Shishani Vranckx & Sarah Jane
Kim Hoorweg & Nawras Altaky
Ga naar www.deuitdaging.org voor alle info.

WEG VAN MOZAMBIQUE
Thijs op avontuur met stemkunstenaar Neco Novellas uit Mozambique.
Neco Novellas
Na succesvolle voorstellingen over Cuba, Kaapverdië en Spanje gaat Thijs Borsten het avontuur aan met de Mozambikaanse gitarist en stemkunstenaar Neco Novellas. Novellas en Borsten reizen in deze voorstelling samen door Mozambique, om het bijzondere levensverhaal van de muzikale troubadour Neco Novellas in beeld en geluid met je te delen. Mozambique is evenals Brazilië Portugeestalig en Thijs is een groot liefhebber van de Braziliaanse componist, zanger en gitarist Antônio Carlos Jobim. Hij heeft Neco daarom overgehaald ook muziek van Jobim in de voorstelling te verwerken. ‘Weg van Mozambique’ is een bijzondere voorstelling, waarin je kennismaakt met de innemende persoonlijkheid Neco Novellas, die een bereik heeft van maar liefst vijf octaven en beschikt over een warme, diepe stem.

CARMEN
Eigentijdse versie van opera van Bizet met Tania Kross
Tania Kross - Carmen
Speciaal voor Tania herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten, met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet.
Schitterende muziek met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar het verhaal van Carmen zich afspeelt. De combinatie van opera en flamenco is afkomstig van de reeks concerten met Tania Kross en flamenco zanger Carlos Denia in De Uitdaging van Thijs Borsten.
Een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is.

Kindervoorstellingen

PEUTERCONCERT: OP EEN GROTE PADDENSTOEL! (2 T/M 4 JAAR)
Op een grote paddenstoelHet verre eiland Curaçao heeft een muziekkoningin: Izaline Calister. En die koningin komt naar Amsterdam om met de allerkleinsten liedjes te zingen. Op een grote paddenstoel! combineert de leukste kinderhits. Er zijn liedjes van Thijs "Trapperdetrap" Borsten, dé expert als het gaat om "oudervriendelijk" peuterrepertoire. En er is mooie klassieke muziek, maar dan vermomd als meezinger voor tweejarigen.

Izaline Calister - zang/presentatie
Peer de Graaf - percussie/zang
Stefan Blankestijn - gitaar
Thijs Borsten - piano/gitaar

DE LIEDJESATLAS

Peer & Stefan
Peer & Stefan - LiedjesatlasPeer en Stefan reizen in deze voorstelling samen met hun jonge publiek de wereld rond en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen.
Hoe vergaat het de verliefde indiaan Adriaan. Wat maakt de leukste kok van Suriname klaar. Hoe ziet een school in Afrika er uit. Welke dieren wonen er in Indonesië wat krijg je in een Spaans restaurant op je bord.
Zanger en entertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden. Peer & Stefan is een vervolg op de succesvolle Trapperdetrap-kindervoorstellingen van Thijs Borsten. De Liedjesatlas is een interactieve en levendige muziekvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud gebaseerd op de prachtige prentenboeken met cd met dezelfde titel die Thijs heeft gemaakt voor Lemniscaat en Rubinstein.