Thijs Borsten

Voorstellingen

IZALINE CALISTER - HET EILAND VAN MIJN VADER
Een muzikaal dubbelportret van een vader en zijn dochter overzee

Na de muziekvoorstellingen over Cuba, Kaapverdië, Spanje en Mozambique reist componist en pianist Thijs Borsten deze keer met 'Latin Diva' Izaline Calister naar Curaçao. Samen met de vader van Izaline verkennen zij het eiland. Naast de mooie plekken, de historie en de muziek leert Thijs Izaline en haar familie van dichtbij kennen. De voorstelling vertelt over deze reis met film, verhalen en veel muziek.

Izaline Calister - zang en composities
Thijs Borsten - concept, piano en film
Leoni Jansen - regieadvies

THIJS BORSTEN PRESENTEERT: DE UITDAGING 2018
"Het plezier spat van het toneel af!" – AD
Thijs Borsten over De Uitdaging seizoen 8:

Muzikale confrontatie en verbinding: dat is De Uitdaging van Thijs Borsten!
In het voorjaar van 2019 daagt gastheer en pianist Thijs Borsten de volgende artiesten uit:
Philippe Elan & Maria Marìn 
Kris Berry & Minyeshu 
Jeroen Zijlstra & Ntjam Rosie 
Ga naar www.deuitdaging.org voor alle info.

KROSS 2000
Van Bach tot Beyoncé

Tania Kross werkt na De Uitdaging en Carmen in najaar 2018 opnieuw samen met Thijs Borsten in de voorstelling 'Kross 2000. Van Bach tot Beyoncé'. Met dit theaterconcert gaat een grote wens van Kross in vervulling: haar eigen Top 2000. Aan de hand van hits uit de afgelopen 850 jaar vertelt Tania over haar diepe liefde voor muziek in alle vormen. Van de middeleeuwen gaat ze via barok, klassiek en romantiek door naar opera, jazz, blues, gospel, soul en pop, om te eindigen bij heavy metal, funk, dance en hiphop. Muzikale samenstelling en arrangementen zijn van Thijs Borsten.  

WEG VAN MOZAMBIQUE
Thijs op avontuur met stemkunstenaar Neco Novellas uit Mozambique.
Neco Novellas
Na succesvolle voorstellingen over Cuba, Kaapverdië en Spanje gaat Thijs Borsten het avontuur aan met de Mozambikaanse gitarist en stemkunstenaar Neco Novellas. Novellas en Borsten reizen in deze voorstelling samen door Mozambique, om het bijzondere levensverhaal van de muzikale troubadour Neco Novellas in beeld en geluid met je te delen. Mozambique is evenals Brazilië Portugeestalig en Thijs is een groot liefhebber van de Braziliaanse componist, zanger en gitarist Antônio Carlos Jobim. Hij heeft Neco daarom overgehaald ook muziek van Jobim in de voorstelling te verwerken. ‘Weg van Mozambique’ is een bijzondere voorstelling, waarin je kennismaakt met de innemende persoonlijkheid Neco Novellas, die een bereik heeft van maar liefst vijf octaven en beschikt over een warme, diepe stem.

Kindervoorstellingen

PEUTERCONCERT: OP EEN GROTE PADDENSTOEL! (2 T/M 4 JAAR)
Op een grote paddenstoelHet verre eiland Curaçao heeft een muziekkoningin: Izaline Calister. En die koningin komt naar Amsterdam om met de allerkleinsten liedjes te zingen. Op een grote paddenstoel! combineert de leukste kinderhits. Er zijn liedjes van Thijs "Trapperdetrap" Borsten, dé expert als het gaat om "oudervriendelijk" peuterrepertoire. En er is mooie klassieke muziek, maar dan vermomd als meezinger voor tweejarigen.

Izaline Calister - zang/presentatie
Peer de Graaf - percussie/zang
Stefan Blankestijn - gitaar
Thijs Borsten - piano/gitaar

DE LIEDJESATLAS

Peer & Stefan
Peer & Stefan - LiedjesatlasPeer en Stefan reizen in deze voorstelling samen met hun jonge publiek de wereld rond en zingen de leukste traditionals van de landen die ze aandoen.
Hoe vergaat het de verliefde indiaan Adriaan. Wat maakt de leukste kok van Suriname klaar. Hoe ziet een school in Afrika er uit. Welke dieren wonen er in Indonesië wat krijg je in een Spaans restaurant op je bord.
Zanger en entertainer Peer de Graaf en topgitarist Stefan Blankestijn laten kinderen horen en ervaren wat hun leeftijdgenoten in andere landen leuk vinden en met wat voor muziek zij daar groot worden. Peer & Stefan is een vervolg op de succesvolle Trapperdetrap-kindervoorstellingen van Thijs Borsten. De Liedjesatlas is een interactieve en levendige muziekvoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud gebaseerd op de prachtige prentenboeken met cd met dezelfde titel die Thijs heeft gemaakt voor Lemniscaat en Rubinstein.